bahan utama |
1 paket tepung kastard
1 tin jagung
1 tin susu cair
1 1/2 cawan gula
6 cawan air
Cara-cara membuat:
1. Satukan semua bahan-bahan di atas
2. Masakkan di atas api sederhana dan kacau hingga pekat
3. Setelah pekat dan kekuningan, tuangkan kedalam loyang atau acuan-acuan kecil (suka ati)
4. Biarkan keras
5. Setelah keras bolehlah dipotong-potong dan dihidangkan bersama teh tarik / juice
3 comments:
Alololo...mak buyong msk puding jagung ye? hehehe...
Keep it up! rajin2 la main masak2...:p
KAK SHIMA; kak jangan tak tau..mak buyong sejak mengandung mmg gemar memasak. padahal dulu nak kedapur punyalah malas tahap gaban..*terima kasih baby kerana mengubah mummy*
Bagus Oja kalo dpt girl nanti mesti rajin. hehehe
Post a Comment