CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Love Has Tied Our Hearts Together

Daisypath Anniversary tickers

My Little Princess

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 14, 2013

~Apa rasa bila hampir ketinggalan kapalterbang?~


Nak nangis oullls!

Hati ni macam popcorn dah, meletup-letup gitu.

Ni semua gara-gara Mummy lah ni yang tak check visa si anak! Bila dah renew cuma check nama dan visa validity je whether cukup setahun ke tak, visa daddy pun sama, visa Mummy pun sama.  Benda lain tak tengok dah.. Mummy yang salah! Mummy yang salah! *sob*sob*sob*

Bila passport Zara kena tahan dan diajak ke ofis Imigresen tu I dah "alamak kenapa ni".."ceh, korang ni saje je kan nak dengki kat kita org"..macam-macam lah anggapan yang tak baik keluar knowing Imigresen dia orang ni memang kalau check passport tu kalau tak 10 - 20 minit tak sah.  Kalau tak tengok muka then compare gambar dekat passport 20 kali tak sah.  Kalau tak pura-pura buat phone call memang tak sah. Faham sangat dah!

Masalahnya pulak I tak berapa faham Russian and she cannot speak English at all. Suruh ajak ikut je, tak terangkan langsung.  Officer dia pulak suruh duduk dan tunggu, dalam 5 minit ada orang datang dan ambik passport Zara bawak entah ke mana. Lagilah kami risau.  Jam dah pukul 10.00 pagi.  Flight pukul 11.15 pagi.  Ntah sempat ntah tak nak catch the flight, nak pegi toilet, nak tukarkan diapers Zara. Peluh ketiak ok fikir benda tu semua!

Tunggu punya tunggu sampai kita orang semua tak senang duduk, tapi Zara happy je main sana main sini, siap baring-baring kat lantai buat Mummy lagi geram *ishk* so bila jam dah pukul 10.20 hati pun dah tak sabar dah ni, terus je I selamba tanya officer tu "does it take long because I'm afraid that I gonna miss my flight at 11" sambil buat muka kesian.  5 minutes katanya!

Dah 10.30 pun tak sampai lagi passportnya! Aduh...I macam dah nak sedih time tu sebab fikir kena tambah duit untuk tukar flight..huwaaaaaa

At 10.35 I saw the man yang bawak passport Zara datang balik.  Oh, soooooo lega ok! Terus dibaginya passport dekat I, alhamdulillah.

Masa tengah scan barang semua that officer datang lagi nak tengok semula passport Zara..hishhhhhh, nasib tak lama dalam 3-4 minit je. Lepas tu kami terus lepas!

Siapa orang terakhir naik flight??

Kamilah...hehehee

pic:  si kecik kepenatan lepas main-main, tambah pulak bangun awal pukul 5 pagi.







3 comments:

Anis Rahim said...

oja, ape yang tak kena ngan passport zara tu??? pasal gambo ke???

Miss Brenito said...

oja..hihihi..mmg mendebarkan sgt kan...

HasnulYakin Mohammed said...

Well written :)

Asmaul Husna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...