CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Love Has Tied Our Hearts Together

Daisypath Anniversary tickers

My Little Princess

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, January 31, 2013

~6, 7 jam di Dubai~


Dubai cantik!

Sungguh membangun. Sana sini semua bangunan tinggi mencakar langit, silau milau mataku yang tak memakai kaca mata hitam.

Weather pun tak panas sangat.  Taxi driver kata "now it is winter in Dubai"..tapi takde snow, it just windy dan suhu lebih kurang 22'c..



11 jam di Dubai nothing much we can do.  Actually we have 6, 7 hours je pun sebab kena get ready for the next flight to Kuala Lumpur.

So cepat-cepat, we only have 6-7 hours je at Dubai..Konon la kan..Hahaha :) Nak cepat apa sebab memang tak sempat pun..

We only went to Dubai Mall which is next to Burj Khalifa..Perjalananan ke Dubai Mall naik metro je.  Make sure naik metro yang menuju ke Jebel Ali ye kawan-kawan.


Tak jauh, 12 stops je sampai dah ke Metro Dubai Mall.  Ambik shuttle bus (free) ke Dubai Mall.  Ada laluan pejalan kaki (macam jejantas) tapi masih belum siap.  Bagi yang nak merasa cabaran (cabaran lah sangat) boleh je berjalan kaki ke sana. Huhu :D




First things first yang kami buat ialah MAKAN! Where to eat?  Oh banyak je tempat makan di Dubai Mall.  Kami pilih food court je sebab banyak pilihan.  You choose and you pay. Haip!

MEXICAN GRILL?
PIZZA?

FATBURGER?

NANDO'S?


After makan, kami jalan-jalan.  Ingat nak lah naik ke Burj Khalifa tapi takde rezeki, full sampai ke malam.  Kalau nak esok pagi. Hahaha

Musical fountain pun tak on lagi.  Normally dia akan on kan time malam..sekali dengan cahaya yang bergemerlapan.  Takpe la next time kami datang overnite kat sana pulak!






Zara tido time tu..kesian dia kepenatan.  Tido kat bahu Mummy je sebab stroller menanti penerbangan seterusnya.  Kesian pulak kat si kecik nak berlama-lama kat luar, jadi kami pun masuk balik mall and looking for aquarium!  So huge oulss..Siap ada ikan jerung, ikan kembong, ikan pari..ntah apa species ntah lagi. Dapat pengiktirafan lagi "Guinness World of Record - Largest Aquarium & Underwater Zoo"..









Jalan-jalan sana sini cuci mata.  Banyak butik-butik mewah (oh, tak mampu nak masuk).  Since, kami rasanya takde apa pun yang nak beli sangat and jam pun dah almost 5, so kami decided to go back to the airport..mandi, salin baju bagi fresh sikit!

Tetiba tertarik dengan pokok candy ni! Tak sesuai...Haha (^_^)



p/s:  Naik teksi dari Dubai Mall ke Airport tak mahal pun, lebih kurang 30 dirham je, lagi selesa! Selesa untuk kami yang membawak anak kecik la..



3 comments:

mama-syira said...

Bestnye dapat singgah Dubai. Jauh perjalanan luas pengalaman..

~♥ OjaAmran ♥~ said...

Ala farah..singgah kejap je..rasa rugi pulak tak overnite aritu..huk huk

Miss Brenito said...

wahhhh syioknyaaa dubaiiii
belom ade rezki lg nk g sana..
hahaha pendek kate belom mampoo sgt
buat mase ni round2 indochina jer la..

Asmaul Husna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...