CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Love Has Tied Our Hearts Together

Daisypath Anniversary tickers

My Little Princess

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, February 9, 2014

~November Trip: Bicester Village - London (The End)~



Sori guys kalau ada yang termuak dengan entry bulan November tahun lepas yang tak habis-habis.  Adoii, saya pun kehabisan idea dah ni.  Let's make it simple and brief and end up the story of November Trip Part 1Part 2Part 3 and Part 4.

Bicester Village

Dari Bourton-on-the-Water kami terus bergerak ke Bicester Village.  Ni kiranya "lawatan" kedua lah ke Bicester ni.  Yang pertama kali dulu singgah sekejap je, yang tu pergi waktu summer so kali ni pergi time autumn.

Dekat Warwick Castle pun hujan, kat Bourton-on-the-Water pun hujan, sepanjang jalan pun hujan so kiranya seluruh England kot hujan hari tu.  Sampai Bicester Village dah gelap, yelah waktu malam lagi panjang kan time autumn tu.  Walaupun hujan dan waktu dah gelap tapi umat manusia masih ramai!




 

Cantik tempat ni al-maklumlah nak Christmas time tu.  So lampu bergemerlapan dengan deco yang pelbagai.

Tak lama pun kami kat sini, satu sebab dah penat, satu lagi sebab penat jugak.  Hahahaaa

London

Esoknya seawal pagi kami dah bertolak ke London.  Dua malam di London dan kami terus je drive ke Hendon.  Kenapa ke Hendon?  Sebab kami bermalam di rumah Kak Lin.  Kak Lin dulu posting kat Moscow tapi bila dah abis cross pulak ke London.



Alhamdulillah ada tempat bermalam.  Hehe (^_^)  Thank you so much to Kak Lin, En. Khairul & anak-anak (Farhan, Danish, Akif & Marsya).

Sampai London lebihkurang pukul 10 pagi. Sampai je terus kami disajikan dengan breakfast yang sedap! Wahhhh, thank you so much, murah rezeki kami :)

Tak nak buang masa maka kamipun lepas breakfast dan berborak-borak terus je keluar dan berjalan ke Hendon Central.  Untuk ke London Central di waktu hari cuti, sebenarnya lebih senang menggunakan public transport sebab kalau bawak kereta akan dikenakan congestion charges tambah pulak ermmm tersangkut dalam kesesakan lalu lintas.  So pilihan terbaik adalah naik underground.

Ni pun merupakan kali kedua kami ke London.  Yang pertama dulu sekitar bulan Mac 2013.  Kalau nak ikutkan dah tiga kalilah termasuk kali ni kami berpijak di bumi England.  Yang pertama macam yang saya kata bulan Mac 2013 tapi itu cuma di London sahaja.  Then kali kedua kami tak ke London tapi ke Manchester dan Liverpool (Milan dan Madrid juga).  Dan kali ketiga ni kami ke London semula (selain dari Swindon, Stoke-on-Trent dan tempat-tempat lain).

Since ini adalah kali kedua ke London, so perasaan excited tu macam dah tak seberapa.  So jalan-jalan ke tempat yang kami tak sempat pergi masa trip pertama dulu.  Tapi ada jugak repeat tempat yang sama.  So kita tengok gambar jelah ye.

Chelsea Football Club di Stamford Bridge

London Bridge

Tower Bridge

Big Ben

London Eye

Oxford Street
Cukuplah gambar yang ada.  Maka dengan itu tamatlah cerita cuti kami sekeluarga di bulan November 2013 yang lepas.

Nanti saya sharekan cerita cuti kami di awal tahun 2014 ye.  Insyaallah.

Till then. Bye!




6 comments:

Ms Pearl said...

oja darlingggggg

boleh nyanyi lagu london bridge is falling down falling down falling down heheheheheheh

hohohh happy holiday! :D :D

Liza Izara Fazriel Fahmi said...

huarghhh bestnya dpt p tgok negara org. nak jugakkkk :)

ayahmamilisa said...

dah round sume europe la ye oja..bestnyela..bila la rezeki kami nak gi sana plak..hehe ;)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Saiful Salim said...

Salam bkenalan drp kami makan angin London@Makan Angin Shopper

Budget SEWA BILIK dan TRANSPORT (London, UK & EUROPE Tour) dengan kadar berpatutan.

HUBUNGI @
Whatsapp di +447478 684277
Facebook page: Makan Angin London
https://www.facebook.com/makananginlondon
Makan Angin Shopper
https://m.facebook.com/ukpersonalshopper
Instagram: makananginshopper
Website : http://ukhomestaypengangkutanlondon.blogspot.co.uk
- Airport Transfer
- Tourist Guide
- Corporate Visit

Saiful Salim said...

Salam bkenalan drp kami makan angin London@Makan Angin Shopper

Budget SEWA BILIK dan TRANSPORT (London, UK & EUROPE Tour) dengan kadar berpatutan.

HUBUNGI @
Whatsapp di +447478 684277
Facebook page: Makan Angin London
https://www.facebook.com/makananginlondon
Makan Angin Shopper
https://m.facebook.com/ukpersonalshopper
Instagram: makananginshopper
Website : http://ukhomestaypengangkutanlondon.blogspot.co.uk
- Airport Transfer
- Tourist Guide
- Corporate Visit

Asmaul Husna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...